Péntek Rita vagyok, 2014 óta foglalkozom lakberendezéssel, tervezéssel. Ekkor  indítottam el a tervezzvelem blogot, ahol azóta is arra törekszem, hogy minél több hasznos szakmai információval, ötlettel legyek a segítségetekre.

Gyerekkoromban kezdetben az építő kockákat tologattam, később már a bútorokat is :) 10-12 évesen folyton rajzoltam, saját szobámat alakítgattam. A szüleim sosem tudhatták, milyen új elrendezés fogadja őket reggel. Nem sokkal később megszületett első "munkám", a tervezőasztalom kigondolása egy beépített szekrénnyel együtt.

Ekkor döntöttem el, hogy lakberendezést szeretnék tanulni. Ez szerencsére sikerült is, Budapesten az Édes Otthon magániskola tanfolyamára jártam, amelyet jeles eredménnyel fejeztem be. Nagyon jó tanáraim voltak, többek között Snopper Zsuzsanna belsőépítész és Borsos Klára lakberendező, akiknek azóta is hálás vagyok.

Azóta is a mindennapjaim része a lakberendezés, figyelem az újdonságokat, az internetet, igyekszem sokféle stílust megismerni, tapasztalatot szerezni és folyamatosan képezni magam. Mindig van mit tanulni.

Lakberendezőként arra törekszem, hogy megismerve igényeid, elképzeléseid, vágyaid, új otthonod számodra a lehető legtökéletesebb legyen. 3D látványterveken mutatom meg, hogyan használhatjuk ki a lakás adottságait, lehetőségeit, milyen színekkel tehetjük harmonikussá és milyen praktikus ötleteket vihetünk bele, amivel megoldhatjuk például a tárolás kérdését és jól működő helyiségeket alakíthatunk ki.

Miben segíthetek Neked lakberendezőként?

Nincs kedvenc lakberendezési stílusom, bár azt sem mondhatom, hogy mindegyik közel áll hozzám :) Szeretem az egyszerű, de szép és látványos megoldásokat, a színek, textúrák kifejező, de nem tolakodó használatát, a minőségi, ugyanakkor megfizethető berendezési tárgyakat. Egy szóval úgy fogalmazhatnék: időtálló. Minden új munkához úgy kezdek hozzá, mintha magamnak tervezném: arra törekszem, hogy minden részlet alaposan kidolgozott legyen és a helyére kerüljön. Mindemellett a költségek maradjanak reálisak. 

Hiszem, hogy az otthon akkor a legjobb befektetés, ha az alapokat precízen tervezzük meg. Legyen meg a változtatás lehetősége is, hiszen idővel mindenki változik, de ekkor már csak a kiegészítő elemeken, a színeken, dekorációkon kelljen módosítani, nem pedig mindent elölről kezdeni.

#tervezzvelem_lakberendezés

      Itt nézheted meg a munkáimat

Tervezz velem!

Ismerj meg jobban és kövess további lakberendezési tartalmakért! 

@tervezz_velem_lakber